Skip to content

Onderhoud en renovatie

Schade aan parkeergaragevloeren 

Het ontstaan van scheuren in de coating van parkeergaragevloeren is helaas een veelvoorkomend probleem. Vaak leiden deze scheuren tot visuele en functionele schade. Schade die niet alleen jou opvalt, maar ook de bezoekers. Om maar niet te spreken van het gevaar wat erbij kan komen kijken als het gaat om ernstige schade aan parkeergaragevloeren. Scheuren zijn slechts één van de verschillende vormen van schade die u als projectleider liever voorkomt.

 

Oorzaken van schade aan parkeergaragevloeren

Bij de bouw van parkeergarages wordt veelvuldig gebruik gemaakt van voorgespannen systeemvloeren, zoals kanaalplaten en TT-platen. Door een gedegen ontwerp en het bijlagen van wapening in de druklaag op de verwachte scheurlocaties kan het risico op wijde scheuren sterk worden verlaagd. Wie wil dat niet? Vanuit Master Builders Solutions delen we onze kennis en lichten we in de hieronder te downloaden whitepaper toe wat de meest voorkomende oorzaken van schade aan parkeergaragevloeren zijn.

Download het whitepaper ‘Oorzaken van schade aan parkeergaragevloeren’ of neem direct contact op.

schade-aan-parkeergaragevloeren

Analyseren van schades aan parkeergaragevloeren 

Schades in de parkeergarage zijn vaak visueel waarneembaar. Maar wie heeft de expertise in huis om een onafhankelijke en betrouwbare analyse te maken omtrent de ernst van de schade aan parkeergaragevloeren?

 

Schade parkeergaragevloeren analyseren

Om snel inzicht te krijgen in het actuele schadebeeld van de parkeergarage, kan een Quick-scan goed helpen. Dit geeft niet alleen inzicht in de veiligheidsrisico’s, maar ook in de conditie van de parkeergaragevloer – en het geeft daarnaast prioriteit aan de onderhoudsactiviteiten en een schatting van de kosten. Dat helpt je aan de juiste informatie over schade en onderhoud aan de parkeergaragevloer. In ‘onderzoekland’ zijn diverse expertise- en adviesbureaus te vinden. Waarschijnlijk zie je door de bomen het bos niet meer. Hoe maak je nu de juiste beslissing voor het analyseren van schades aan parkeergaragevloeren? Welke partij heeft zicht op het totale plaatje? Om tot een juiste keuze voor een deskundig adviesbureau te komen is het belangrijk om stil te staan bij de minimale eisen waaraan een onderzoeksbureau moet voldoen. We helpen je vanuit Master Builders Solutions op weg met deze whitepaper. 

Download het whitepaper ‘Analyseren van schades aan parkeergaragevloeren’ of neem direct contact op.

analyseren-van-schades-aan-parkeergaragevloeren

Vloerkeuzemenu: kies de juiste parkeergarage vloersystemen

Natuurlijk wil je een mooie parkeergaragevloer waar bezoekers met veel plezier hun auto parkeren. Maar daarnaast zijn er tal van technische voorwaarden waar de vloer en met name de vloercoating aan moeten voldoen.

 

Kies de juiste parkeergarage vloersystemen

De redenen om een vloercoating in een parkeergarage toe te passen zijn divers. Denk aan het beschermen van de betonnen constructie, het helpen voorkomen van indringing van chloriden en het verhogen van de slip- en/of slijtweerstand. Daarnaast betreft het esthetische redenen en sociale veiligheidsredenen. Maar hoe kies je het juiste parkeergaragevloersysteem met al deze redenen in gedachten? Door de vele keuzemogelijkheden is dit soms een uitdagend vraagstuk. En daar komen ook nog de prestatie-, gebruikseisen en het toepassingsgebied bij kijken. Vanuit Master Builders Solutions helpen we je middels onderstaande whitepaper en video graag op weg met het kiezen van de juiste parkeergaragevloer afwerking.

Download het whitepaper ‘Kies de juiste parkeergarage vloersystemen’ of neem direct contact op. 

kies-de-juiste-parkeergarage-vloersystemen

Parkeergaragevloeren renovatie: zo zorg je voor succesvol stakeholder management

Als opdrachtgever voor onderhouds- en renovatiewerkzaamheden in een parkeergarage heb je een verantwoordelijke en veelzijdige rol. Hoe zorg je ervoor dat alle stakeholders op de juiste wijze aangehaakt zijn en het renovatieproject zo efficiënt mogelijk tot een succesvol einde worden gebracht? Vanuit Master Builders Solutions helpen we je hier in samenwerking met de Gemeente Enschede graag bij middels deze whitepaper.

In dit whitepaper:
• Stakeholdermanagement in de praktijk
• 5 tips voor succesvol stakeholder management 

Kwaliteit van de parkeergaragevloer waarborgen

Onderzoek van KPMG toont aan dat in totaal meer dan 50% van alle opdrachtgevers het voorbije boekjaar te maken kreeg met één of meer ondermaats presterende constructieprojecten. Wij kunnen ons voorstellen dat dit één van de grootste angsten is. Hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit van uw parkeergaragevloer is gewaarborgd?

Hoe kun je de kwaliteit van de parkeergaragevloer waarborgen?

De kwaliteitsafspraken van de parkeergaragevloer wil je niet alleen op papier krijgen, maar juist in de praktijk gerealiseerd krijgen. Hoe kun je risico’s en faalkosten in parkeerrenovatie projecten minimaliseren? Hoe kun je de kwaliteit in de aanbestedingsfase en gedurende het projectverloop waarborgen? Maar ook, hoe manage je de risico’s? Vanuit Master Builders Solutions helpen we je op weg middels onderstaande whitepaper over het borgen van de kwaliteit van de projectrealisatie. 

Download het whitepaper ‘Kwaliteit van de parkeergaragevloer waarborgen’ of neem direct contact op.

kwaliteit-van-de-parkeergaragevloer-waarborgen

Levensduur van parkeergaragevloeren

De afgelopen decennia zijn er in ons land enkele honderden parkeergarages gebouwd. Voor een succesvolle exploitatie ging de aandacht aanvankelijk waarschijnlijk vooral uit naar aspecten als routing, indeling, uitstraling, beschikbaarheid en comfort. Maar minstens zo belangrijk zijn de levensduur, duurzaamheid en een gegarandeerde inkomstenstroom. Vanuit Master Builders Solutions geven we je in onderstaande whitepaper informatie over de levensduur van parkeergaragevloeren – en hoe je dit het beste kunt monitoren. Zodat je altijd de gewenste kwaliteit hoog kunt houden.

Het monitoren van de levensduur van parkeergaragevloeren

De parkeergaragevloer is zojuist voorzien van een nieuw coatingsysteem. De vloer is, conform de eisen, aangebracht door een Approved Applicator. Het resultaat is naar tevredenheid opgeleverd.  Waarom is het noodzakelijk om bij recent aangebrachte parkeergarage vloercoatingsystemen, afspraken te maken over het monitoren van deze vloercoating? Dat vertellen we je graag.

Download het whitepaper ‘Het monitoren van de levensduur van parkeergaragevloeren’ of neem direct contact op.

levensduur-van-parkeergaragevloeren

Onderhoudsprogramma voor parkeergaragevloeren

De parkeergaragevloer is zojuist voorzien van een nieuw coatingsysteem. De vloer is naar ieders tevredenheid. Maar dan, hoe blijft de vloer mooi en in goede conditie? Het juiste reinigingsproduct en –proces, afgestemd op de vloer levert tijd- en geldwinst op. Welke reinigingsproducten zijn er eigenlijk? En welke reinigingsmachines zijn beschikbaar? Maar ook: wat te doen bij hardnekkige problemen, bijvoorbeeld met kauwgom op de vloer!

Het juiste onderhoudsprogramma voor parkeergaragevloeren

Je wilt de vloer mooi en representatief houden, met behoud van functionaliteit. Want parkeren moet nou eenmaal altijd doorgaan en de vloer is heel zichtbaar voor alle bezoekers. Door na de oplevering een gedegen onderhoudsprogramma voor de vloer samen te stellen, is het makkelijker om de vloer mooi te houden. Master Builders Solutions informeert je over de mogelijkheden van onderhoud en reiniging van kunststofvloeren in parkeergarages. Het reinigingsproces van de parkeergaragevloer moet worden afgestemd op de gebruiksintensiteit van de parkeergarage, het type vloer en de soort vervuiling. 

Download het whitepaper ‘Onderhoudsprogramma voor parkeergaragevloeren’ of neem direct contact op.

onderhoudsprogramma-voor-parkeergaragevloeren

Hoe houd je een parkeergarage operationeel tijdens onderhoud of renovatie?

Onderhouds- en renovatiewerkzaamheden aan parkeergarages zijn onoverkomelijk. Maar hoe houd je zo optimaal mogelijk rekening met bezoekers? Hoe zorg je ervoor dat het parkeren ondanks werkzaamheden zo goed mogelijk door blijft gaan? Welke afwegingen maak je? Wat is de ultieme planning? En tot slot: wat communiceer je? In dit whitepaper lees je de ervaringen van Q-park, die hier samen met Master Builders Solutions mee te maken hebben gehad tijdens hun renovatieproject. Lees het whitepaper.